Dec 2012

Engagement - et kortfilmmanus

Pink Pages, et indisk homse- og lesbemagasin, har nettopp publisert et kortfilmmanus jeg har skrevet.

Engagement by Vikram Kolmannskog is a story of two young gay lovers - one Hindu and the other Muslim - and how they seek to overcome the odds they face in the small town they call home.”

Les
Engagement, Pink Pages, December 2012 (Short film script)

Samtalegruppe for transpersoner og andre - oppstart januar

I samarbeid med LLH (Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner) har jeg et gratis, begrenset tilbud om samtalegruppe. Frist for påmelding er 5.januar.

Hvem kan delta?

Tilbudet rettes til deg som er transperson eller ikke definerer deg som transperson men hvis utseende eller identitet uttrykker et annet kjønn enn det som ble registrert for deg ved fødsel. Det inkluderer deg som har et ønske om, er midt i, eller er ferdig med kirurgisk behandling for å fysisk uttrykke det kjønnet du føler deg som. Det inkluderer deg som ikke er komfortabel med en binær kjønnsforståelse og derfor definerer deg som noe annet enn kun kvinne eller mann. Og det inkluderer deg som er usikker på ditt kjønnsuttrykk og din kjønnsidentitet.

Privattime og avklaring av forventninger og bekymringer

Du som kunne være interessert i å delta, møter meg først til en gratis privattime. Slik kan vi bli litt kjent og blant annet snakke om eventuelle bekymringer og forventninger til gruppedeltagelsen. Etter timen kan du bestemme deg for om du ønsker å delta i gruppen eller ikke. Dersom det blir vanskelig å gjennomføre en slik time før gruppen starter, finner vi en annen løsning som for eksempel en samtale på telefon eller mail med etterfølgende privattime. Ta direkte
kontakt med meg snarest for å avtale en privattime eller annen løsning.

Tid og sted

Vi møtes seks mandager fra 1700 til 1900. Følgende datoer er satt opp: 7.1, 14.1, 21.1, 28.1, 25.2 og 4.3.

Vi låner lokaler hos LLH i Oslo.

LLH og jeg vil diskutere videre opplegg som for eksempel å fortsette samtalegruppen utover seks ganger. Du vil også få mulighet til betalt individualterapi/coaching med meg både før, under og etter samtalegruppen, og dersom du velger å ikke delta i gruppen i det hele tatt.

Påmelding

Frist for påmelding er 5.januar.
Ta
kontakt med meg for privattime og/eller gruppedeltagelse.

Fordeler med deltagelse i samtalegruppe

Gruppe er minst like effektivt som individualtimer, ifølge terapiforskning. Vekst og god mental helse oppnås gjennom blant annet å bli mer bevisst på dine mellommenneskelige relasjoner, hvordan du oppfatter og forholder deg til deg selv og andre. Selv om du ikke umiddelbart ser hvordan du skulle få støtte til å jobbe med et bestemt fenomen og utvikle deg i en gruppe, er det ofte slik at et fenomen har et mellommenneskelig aspekt som best lar seg utforske i gruppe. Dette inkluderer kjønnsuttrykk og identitet.

Andre fordeler inkluderer at
- mange får håp ved at andre deler av sin erfaring,
- at visse emosjoner og fenomener viser seg å være normale og akseptable,
- at man kan gi og få støtte,
- informasjonsutveksling, og
- at det er mulighet for å prøve ut ny oppførsel i en trygg ramme og få ærlige tilbakemeldinger.

Gruppen vil bygge på en gestalttilnærming der fokuset er å øke evnen til å være bevisst oppmerksom på det som er her og nå, inkludert hva du gjør og hvordan du gjør det i samspill med andre. Se mer om gestaltterapi og min terapeutiske tilnærming
her.

Grunnregler for gruppen inkluderer at alt som sies og gjøres vil være konfidensielt.

New paper on Somali "climate refugees" in Kenya and Egypt

While most East African countries were badly affected by drought in 2011, the situation was almost beyond imagination in Somalia with famine being declared in several regions. It was the most severe humanitarian crisis in the world in 2011 and Africa’s worst food security crisis since Somalia’s 1991 and 1992 famine. Throughout 2011, large numbers of destitute agro-pastoralists and others fled the country in search of assistance. This study explores the experiences of, and responses to, some of the Somalis displaced to Kenya and Egypt.

“Gaps in Geneva, gaps on the ground: case studies of Somalis displaced to Kenya and Egypt during the 2011 drought”, New Issues in Refugee Research, UNHCR, December 2012.

Miljøprat i sofaen, Litteraturhuset 12.des 1400

miljøprat i sofaen 12.12.12

"Ventetid," Radioessay, 2.søndag i advent

Jeg skriver og leser inn radioessay regelmessig for God helg på NRK P1.

Her kan du lytte til
“Ventetid,” Ord for dagen, God helg, NRK P1, 8.desember 2010 som ble sendt andre søndag i advent.

Du kan lytte til et utvalg av mine radioessay
her.

God søndag! Håper du har en god førjulstid!